dimarts, 4 de setembre del 2012

Fracàs escolar a Espanya


breviter

Joves estrangers que abandonen els estudis postobligatoris (el Batxiller) són el 45%, molts dels quals tampoc no acaben l'ESO. Aquest és el percentatge més alt de la UE, després de Grècia (47%), i a prop d'Itàlia (43%) i Portugal (38%). 

En l'ensenyament mitjà, un 32% dels alumnes repeteix curs, un 35% no acaba amb èxit 2n d'ESO, el 48% no supera el Batxiller i a la universitat l'abandó dels estudis voreja el 50 %. Es pot xifrar que el 72% de la desocupació dels menors de 25 anys té relació estreta amb l'abandó dels estudis i el fracàs escolar. 

L'índex espanyol de fracàs, prop del 29 %, només és superat per Portugal, amb una mica més del 45%. Les estadístiques oficials indiquen que la comunitat amb més fracàs escolar és Canàries, amb un 35,8%, mentre que la d'Astúries és la més baixa amb un 14,4%, seguida de Navarra, amb un 17,3% i la Comunitat Autònoma Basca, amb un 17,5%. 

El 36% dels alumnes d'ESO i primer de batxillerat han de recuperar assignatures, ara al setembre, que van suspendre el curs passat. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada