dissabte, 12 de maig del 2012

"Ancilla varia" sobre abril, el mes més cruel, i maig


Segons El País (7 d'abril): dels 8.114 Consistoris que hi ha a Espanya, 2.569 encara no han presentat la liquidació de pressupostos del 2010. A més, un de cada quatre encara no ha lliurat els balanços de fa quatre anys [...] Només el 17,9% dels Ajuntaments andalusos han presentat la rendició de comptes del 2010, així com sols el 48,42% del País Basc. 

El ministre d'Economia De Guindos (4 de maig): el problema no és de balances fiscals, sinó d'accés als mercats. I promet a Catalunya, doncs, l'accés als mercats de capital (quan no pot assegurar-ho ni per a Espanya).

Desembre del 2010, les FAES presenten el volum "Por un Estado autonómico racional y viable". L'ofensiva recentralitzadora ara s'empara en el pretext de l'eficiència i la racionalitat (àdhuc racionalització). El mateix argumentari que es fa servir aquests dies per laminar alguns dels palars bàsics de l'estat del benestar, com la sanitat universal (Jordi Muñoz). 

Kissinger i Scowcrotf (El País, 27 d'abril): davant del nou START, s'ha arribat als nivells més baixos des dels anys cinquanta del segle passat. L'objectiu és descendir als 300 caps nuclears. Treballar per a l'eliminació total d'armes nuclears vol dir que hi ha d'haver passes intermèdies comprobables que mantinguin l'estabilitat abans d'arribar a la meta. Necessitem tenir un número d'armes capaç de representar una amenaça contra el que els possibles agressors valorin en qualsevol circumstància imaginable. Hem d'evitar, però, fer anàlisis estratègics en funció del nostri propi reflex. Russia i els EE UU, amb els majors arsenals nuclears, tenen una responsabilitat especial. Aquestes armes seguiran influent en el panorama internacional com part de l'estratègia i com una dimensió de les negociacions. 

Kim Jong-il (13.4.12) al seu testament: el desenvolupament permanent i el manteniment de les armes nuclears, biològiques i míssils balístics és l'única manera de salvagaurdar la pau a la península coreana [...] hem de guanyar la guerra psicològica als EUA [...] eviteu ser explotats per la Xina.

Les ignominioses tanques de Ceuta i Melilla que el Govern de Zapatero va voler convertir en inexpugnables i només va aconseguir que els preus de les màfies per passar les persones s'incrementessin i que el nombre dels que deixaven la vida al mar agumentés (Josep Ramoneda). 

27.4.2012. El 80% de les ofertes d'ocupació qualificades requereix titulació universitària, però només un 14% dels demandants inscrits als Serveis Públics d'Ocupació en té.

Maig. L'únic partit que demana clarament que Grècia abandoni l'euro i la UE és el Patit Comunista, la cinquena força, amb 8,38% dels vots. 

26.4.2012. Mas-Colell pateix per la LOEP: "si es fa una aplicació estricta de la norma, no hi haurà raons per a la intervenció perquè Catalunya està fent i farà els deures. Ara bé, si Rajoy fa una interpretació esbiaixada de la Llei això obriria la porta a una hipotètica intervenció de les finances catalanes. 

Càstigs exemplars: (a) 1971 Lin Biao, delfí de Mao: després d'un cop d'estat fallit, va agafar un avió, amb la família, per anar a l'URSS: Mao manà que l'avió fos abatut; (b) 1981 Jian Qing, vídua de Mao: comdemnada a mort per la revolució cultural; es commuta la pena per cadena perpètua, es suïcida el 1991; (c) 1998 i 2008, Chen Xiton (ex-batlle de Pequin) i Chen Liangyu (ex-líder del partit i rival de Hu Jintao), respectivament, condemnats a 16 i 18 anys de presó per corrupció.  

12.4.12. El president de la Sala Social del Tribunal Suprem, Gonzalo Molinar, considera que la reforma laboral RDL 3/2012 té una dimensió tremenda. L'any passat en números rodons hi va haver 19.000 ERO, dels quals 5.000 acabaren sense acord, té en compte. Preveu la possibilitat que hi hagi moltíssims més plets. 

7.4.12 Segons UBS, només un 4% dels 500.000 milions d'euros atorgats en la darrera subhasta del BCE es van transformar en crèdit per a l'economia real.

13.5.2012: Obama es pronuncia a favor del matrimoni entre homosexuals. Es reconeix una nova normalitat, igual que en 1967 el Tribunal Suprem va declarar que no es podia prohibir el matrimoni entre blancs i negres.

Aurora Daurada, amb Nikolaos Michaloliakos, indica que "no existeixen els immigrants legals". El seu gran heroi és Metexas, el dictador que va plantar cara a l'Alemanya naxi i a Mussolini. 

Jordi Pujol deixa definitivament la política, tot dient: "potser la independència no és viable o és difícilment viable, però tampoc no és viable la Catalunya que ens volen imposar des de fora [...] podria ser que aquesta legislatura tingués un moment de forta càrrega èpica. Si algú pot guiar aquesta batalla és CDC. Som la tropa de xoc. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada