dimecres, 11 de maig del 2011

Fer la puta i la Ramoneta

"Miente como un bellaco quien diga que hemos hecho recortes", va dir Rodríguez Zapatero en la vetlla d'ahir. I té raó: no ha retallat, ans simplement no ha donat el degut. És clar que no es pot retallar el que, simplement, no es compleix. 

(a) PSOE-PSC i, casualment, la tecnòcrata Rosa Díez, van negar el compliment de lleis espanyoles, en una decisió d'excepció, a Catalunya. És veritat que no han retallat ni un cèntim els 1.450 milions d'euros. Ras i curt, no els ha donat. Ja s'assumeix que és impossible que es compleixi la llei, igualitàriament, en aquest Estat. 

(b) Tampoc no va ser retallada la decisió del ministre d'Educació Gabilondo de convocar unes oposicions per a Ensenyament, per cert, necessàries amb el creixement de la població. Ja s'havia pactat i, vet ací, la ministra Salgado va decidir que estava fora de qüestió que a Andalusia es convoquessin 3.796 places, mentre que a Catalunya no pas cap ni una. Va recórrer la decisió de convocar, doncs, les 1.245 places sol·licitades per a les escoles catalanes. Raó: temença de perdre les eleccions autonòmiques d'Andalusia. 

(c) Rodalies, ja se sap, no rutlla. El conseller Recoder, paradoxalment responsable sense competència i sense diners, tenia prevista una reunió avui que, al cap i a la fi, s'ha anul·lat. L'objectiu de la reunió amb el ministre Blanco consistia a ficar-se d'acord, diguem-ne, en per què no s'han invertit els c. 1.900 milions d'euros previstos en infraestructures. Vet aquí que hi havia un pla, consensuat bilateralment, que establia diverses fites a complir entre el 2008 i 2015. D'aquest pla, ara mateix, sols s'ha dut a terme un 3,3 %. Podem dir que aquí, del cert, tampoc no s'ha retallat, simplement no s'ha fet res. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada